Haber sitelerinin en gündem ismiyle özel röportaj

 

Ziraat Mühendisi Ramazan TINKIR ile Salman ve Akkuş Üzerine kısa bir röportaj

İlçemizin renkli simalarından olan ve her fırsatta Akkuş için çalışan sitemiz köşe yazarı Ziraat Mühendisi Ramazan TINKIR ile Başta Akkuş olmak üzere Salman, Seferli ve Akpınar Üzerine bir söyleşi yaptım. Sorduğum sorulara çok samimi cevaplar veren Ramazan TINKIR’a sitem ve bütün Salmanlılar adına teşekkür ediyorum.

 

A. GÖK: Sayın TINKIR Son zamanlarda sizin isminizi çok duymaya başladık. Belli ki Akkuş’a çok önem veriyorsunuz bize Akkuş hakkında düşüncelerinizi anlatabilir misiniz?

 

R.TINKIR: Ali Bey; Ben Akkuş’luyum. Akkuş’ta doğdum. Çocukluğum ilçede geçti. Akkuş’lu her genç gibi hayatımı kazanmak için 1973 yılından 2007 yılına kadar hep gurbetlerde çalıştım. Emekli olduktan sonra ilçemle biraz daha fazla ilgilenmeye gayret ediyorum. Söz konusu Akkuş olan her oluşumda üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum.

 

Ali Bey, Maalesef Akkuş birilerinin seçimlerden seçimlere hatırladığı kaderine terk edilmiş bir ilçe olmaya mahkûm edilmiş. Bu gün üzülerek söylüyorum ki İlçemizde bu durumdan memnun olanlar var. Bir kaç kişi, birkaç aile ve grup hep biz olalım sevdasında. Neyi kastettiğimi Akkuş kamuoyu çok iyi biliyor.

 

A.GÖK: Ramazan Bey son dönemlerde özellikle Salman ve bölgesi ile çok yakından ilgileniyorsunuz. Salman sizin için ne ifade ediyor.

 

R.TINKIR: Ali Bey Salman Akkuş’un en önemli beldesi. Etrafındaki beldeler ve köylerle başlı başına bir güç. Ben Salman halkının yıllarca ihmal edildiğine inanıyorum. Bu gün hala hak ettiği desteği alabilmiş değil. Salman Kasabasının gelecek yıllarda çok ciddi atılımlar yapması lazım. Özellikle Salman-Salıpazarı, Salman-Akkuş yolları ile Salman-Seferli ve Salman-Akpınar yolları acilen bitirilmelidir.

 

Aslında bu dönem de Salman çok şanslı buluyorum. Belediye başkanı Mehmet DEMİRCİ iktidar partisinin başkanı, il genel meclisi üyesi Ercan ÇAYIROĞLU iktidar partisinin mensubu. Yani iki siyasetçi kol kola verirse Salman için yapacakları hizmetlerin sayısı artar.

 

Ben Siyaset yapmaya çalışıyorum. Siyasette amacım ilçem adına söz söylenmesi gereken yerlerde bir sözde ben söylemek istememdendir. Başka hedefim yoktur. Olsa da bize şans tanımazlar. Maalesef sistem böyle yürüyor. Bizim arkamızda ağabeyler, büyük lobiler yok. İşte bu eksikliği inşallah halkımızın sağduyusu ile aşmak istiyorum. Salman ve bölge halkının sağduyusuna çok inanıyorum ve güveniyorum.

 

A.GÖK: Ramazan Bey, Siz Ak Partide siyaset yapıyorsunuz. Size zor bir soru sormak istiyorum. Salman belediye başkanı ve il genel başkanı arasında bir soğukluğun olduğu söyleniyor. Ercan Bey bu konuyu kendisi açıklama yaparak gerçeği yansıtmadığını belirtti ama bu konuyu kendi tespitinizle size sorsam siz yorumlar mısınız?

 

R.TINKIR: Ali Kardeşim. Ben şu anda Ak Partide siyaset yapıyorum. 2009 yerel seçimlerinde partimin seçim işleri başkanı olarak çok çalıştım. Salman belediye başkanı Mehmet DEMİRCİ için verdiğim mücadeleyi Salmanda ve Akkuşta bilmeyen yoktur. İl genel meclisi üyesi Ercan ÇAYIROĞLU da bizim arkadaşımız. Onunla da ciddi çalışmalar yaptık.

 

Ben bu özel soruya izin verirseniz direk cevap vereceğim. Evet, şu anda bu iki arkadaşımız arasında bir soğukluk var gibi. Ama bu görüntünün sorumlusunu bilenler zaten biliyor yönlendirme olmaması için bizde saklı kalsın..

Ercan Çayıroğlu il genel meclis üyesi olması nedeniyle başta Salman olmak üzere Akkuş için Ordu’da büyük mücadeleler veriyor. Ercan Bey’le beraber olması gereken belediye başkanı aynı zamanda sevdiğim bir arkadaşım özellikle Ercan Bey’e tüm belediyeler gibi onunda destek olması gerekir. Normal olanı da budur. Bu tür yakıştırmalar duyumlar kamuoyunda ve parti nezdinde de her ikisi içinde anlaşamama izlenimi hoş karşılanmaz bu tür olaylar zaten toplumca da beğeni görmez. Bu konu ile ilgili sözü geçenlerle defalarca fikir alışverişinde bulundum. Ancak kişilerin düşünceleri değişmesinin mümkün olmadığını gördüm.

Tabi bu benim tespitim. İşin aslını zaten Salman halkı zamanla öğrenir değerlendirir,  bu tür düşüncelerimiz burada bizde kalmalıdır.  ( REV. 7 ŞUBAT )

 

Ben de herkesin düşündüğü gibi bu iki arkadaşımıza ilçemizi ve Salman beldesini temsil ettiklerinden dolayı beraber hareket etmeyi öneriyorum.

 

A.GÖK: Ramazan Bey, Son dönemde ziraat odası ile ilgili bir çalışma içine girmiştiniz. Son anda yarıştan çekildiniz. Eğer çok özel değilse bu konudaki değerlendirmeyi Salman halkı için yapar mısınız?

 

R.TINKIR: Ali Bey, Bu konu ile ilgili düşüncelerimi aslında kısaca belirtmiştim. Bir kez de farklı bakış açılarıyla size anlatayım.

 

Biliyorsunuz Peygamber efendimiz (s.a.). bir hadisinde işi ehline verin der.

Bir konu ile ilgili bir eleman aranırken ya da bir futbol takımına bir oyuncu aranırken oyuncunun yeteneğine ve deneyimine bakılır. Ben Emekli Ziraat Mühendisiyim. Yaklaşık 30 yıl Tarım Bakanlığında değişik görevlerde bulundum. Ziraat Odasında Akkuş’lu hemşerilerime hizmet edebileceğimi düşündüm.

 

İşte bu nedenle dostlarımla istişare ettim. Başta delegeler olmak üzere ulaşabildiğim bütün dostlarıma Ziraat Odasının işlevini anlattım. Yapabileceklerimi anlattım. Başlangıçta çok ciddi destek aldım. Herkesin kutsal değerleri üzerine yeminlerini dinledim. Ancak seçim yaklaştıkça olayın biraz farklı olduğuna şahit oldum.Bana destek sözü veren ve benimle aynı listede olan arkadaşlarım bana şöyle dedi.Ramazan Bey sen beni listeden çıkar.Ama söz oyum senin.Bu ifadeleri samimi bulmadım.Belli ki bu takıma beni almayacaklar.Çok önceden farklı ilişkilerle oluşturulan delegeler kararını çok önceden vermiş. Onların kararına da saygı duyduğum için liste çıkarmamayı uygun buldum.

 

Belikli kısa sürede kendimi anlatamadım. Ancak ilerde beni anlayacaklarına eminim. Ben bu vesile ile bana destek olduğunu ifade eden en azından benim gönlümü kazanan bütün dostlarıma teşekkür ediyorum.

 

Toprak Mahsulleri konusunda Salman halkının haksızlığa uğradığını, hizmetler konusunda ihmal edildiğini söyleyen dostlarımın bu kararının hesabını Salman halkı zamanı gelince sorar diye düşünüyorum.

 

Bu düşüncemde baştan beri yanımda dimdik duran Ercan ÇAYIROĞLU kardeşime çok teşekkür ediyorum.

 

A.GÖK: Ramazan Bey, Sizi hep aktif görmeye alıştık. Seçimler yakın. Var mı bir düşünce.

 

R.TINKIR: Ali kardeşim, Siyaset halk ile bir anlam kazanır. Ben ömrüm oldukça Akkuş için hep mücadele edeceğim. Bunun yeri ve şekli zamanla halkımız tarafından şekillenecektir.

 

A.GÖK: Ramazan Bey, bu samimi ve kısa röportaj için sizlere teşekkür ediyorum. Vereceğiniz her mücadelede sizlerle olacağımızı bilmenizi isterim.

 

R.TINKIR: Ali Kardeşim, bu fırsat için sana teşekkür ediyorum. Başta Salman halkı olmak üzere bütün Akkuş’lu hemşerilerime selam ve saygılar sunuyorum

 

 

Başkanın röportaj değerlendirmesi,

 

Yukarıdaki metinde konu olan röportaj ile ilgili tel görüşmemizde başkanın olayın gidişatına dikkat çekerek,

bu olayın ziraat odası seçimlerinin ardından olması anlamını ve maksadının çok manidar ve karalama amaçlı olduğunu belirtmiştir.

Olayla ilgili polemiğe girmek yerine halkın durumu değerlendirmesi gerektiğini herkeste olduğu gibi insanlık hali bazen soğuklu olabilir bazen de iyi dost ama bunu bir seçim olayının sonuna direk şahsıma yönelmesi onun kendi durumunu yansıtmaktadır. Saygılar sunuyorum.